Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Runo-olohuone

25 kesäkuun @ 10:00 - 3 elokuun @ 14:00

runo-olohuone

Rakastetun lastenrunoilijan Kirsi Kunnaksen 100v. -juhlavuoden kunniaksi Mikkelin pääkirjastoon rakennetaan elämyksellinen runo-olohuone. Runo-olohuone-näyttelyn avajaisia vietetään Hulivilikarnevaalien pajapäivässä 25.6. klo 10.

Runo-olohuone kutsuu lapset ja aikuiset runojen leikkisään maailmaan. Näyttely on saanut innoituksensa Kirsi Kunnaksen ajattelusta, jossa huumori kukkii ja kielellä leikkiminen on tarkkanäköistä. Elämyksellisessä näyttelyssä runoihin uppoudutaan lukemalla, kuuntelemalla, leikkimällä ja itse tekemällä.

Avajaispäivänä yleisö pääsee mukaan runolliseen suunnistukseen kirjaston tiloissa klo 10–18. Rasteilla voi testata runoilutuntosarvia, rakentaa satupuuta, lähettää viestejä palvelutalon asukkaille Katinkontin postitoimistossa ja rentoutua lorujen keinuvassa rytmissä. Ohjelmassa on myös Humpelipumpelin avoin lava yleisön omille runoille ja esityksille sekä ohjattuja runoleikkihetkiä klo 13, 15, 17.

Katinkontin postitoimisto on auki Hulivikarnevaalien ajan. Runo-olohuoneeseen pääsee tutustumaan omatoimisesti 3.8. asti kirjaston aukioloaikoina.

Runo-olohuone on osa Kulttuurikeskus PiiPoon koordinoimaa juhlavuoden Lasten runovallankumous -hanketta, joka Kunnaksen elämäntyön innoittamana kutsuu tutustumaan lastenrunouteen ja juhlimaan lukuiloa. Näyttelyitä toteutetaan tapahtumissa, kirjastoissa ja kulttuuritiloissa ympäri Suomen vuosina 2024–25. Toteutukset eri puolilla Suomea pohjautuvat PiiPoon näyttelyyn ja juhlavuoden osana koostettuun näyttelymateriaaliin.

Mikkelin runo-olohuonetta on toteuttamassa yhteistyössä kirjasto ja Yhdessä osallistuen-hanke.

Lisätietoja runo-olohuoneista: kulttuuripiipoo.fi ja kirsikunnas100.fi

Runo-olohuoneiden toteuttamista tukee: Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja WSOY

 

 

Tiedot

Alkaa:
25 kesäkuun @ 10:00
Loppuu:
3 elokuun @ 14:00
Tapahtumaluokat:
, , ,

Tapahtumapaikka

Mikkelin pääkirjasto
Raatihuoneenkatu 6
Mikkeli, Mikkeli 50100 Suomi
+ Google Map
Puhelin
050 311 7480